לוגו של שפות שלי

אלפבית פונטי בינלאומי - International Phonetic Alphabet (IPA)

שפות שלי SafotSheli1 דקות קריאה
אלפבית פונטי בינלאומי - International Phonetic Alphabet (IPA)

דף עבודה לתרגול אלפבית פונטי בינלאומי - (IPA) International Phonetic Alphabet. נא להשלים את השאלות הבאות וללחוץ על הכפתור הירוק:

״Send to your teacher by Whatsapp״

IPA Symbol

Example Word

/iː/

sheep

/æ/

cat

/ɛ/

red

/ɑː/

car

/ə/

about

/ʌ/

cup

/ɔː/

fork

/uː/

goose

/ɪ/

bit

/eɪ/

day

/ɒ/

hot

/ɜː/

bird

/aɪ/

eye

/ɔɪ/

boy

/ʊ/

book

/aʊ/

now

/ɛə/

hair

/ɪə/

near

/ʊə/

tour

/eə/

care

/aɪə/

fire

/p/

pen

/t/

tap

/k/

/b/

bat

/d/

dog

/g/

go

/f/

fish

/v/

van

/s/

sun

/z/

zebra

/ʃ/

ship

/ʒ/

measure

/θ/

think

/ð/

this

/h/

hat

/m/

man

/n/

no

/ŋ/

sing

/l/

leg

/r/

run

/j/

yes

/w/

wet

1. Choose the correct IPA symbol for the word "sheep":

Correct answer: /iː/

2. Choose the correct IPA symbol for the word "cat":

Correct answer: /æ/

3. Choose the correct IPA symbol for the word "red":

Correct answer: /ɛ/

4. Choose the correct IPA symbol for the word "car":

Correct answer: /ɑː/

5. Choose the correct IPA symbol for the word "about":

Correct answer: /ə/

6. Choose the correct IPA symbol for the word "cup":

Correct answer: /ʌ/

7. Choose the correct IPA symbol for the word "fork":

Correct answer: /ɔː/

8. Choose the correct IPA symbol for the word "goose":

Correct answer: /uː/

9. Choose the correct IPA symbol for the word "bit":

Correct answer: /ɪ/

10. Choose the correct IPA symbol for the word "day":

Correct answer: /eɪ/

11. Choose the correct IPA symbol for the word "hot":

Correct answer: /ɒ/

12. Choose the correct IPA symbol for the word "bird":

Correct answer: /ɜː/

13. Choose the correct IPA symbol for the word "eye":

Correct answer: /aɪ/

14. Choose the correct IPA symbol for the word "boy":

Correct answer: /ɔɪ/

15. Choose the correct IPA symbol for the word "book":

Correct answer: /ʊ/

16. Choose the correct IPA symbol for the word "now":

Correct answer: /aʊ/

17. Choose the correct IPA symbol for the word "hair":

קטגוריות:לימוד אנגלית

להמשיך לקרוא

הצג הכול